Supercellin perustaja-toimitusjohtaja Ilkka Paananen kertoi Slush-tapahtumassa olevansa onnekas, kun yrityskaupan johdosta hänen ei koko ajan tarvitse miettiä seuraavaa kvartaalia.
Supercellistä myytiin lokakuussa 51 prosentin osuus japanilaisille teleoperaattori SoftBankille ja peliyritys GungHo:lle.
– Alkuvuodesta innostuimme todella Japanin markkinoista. Kuulimme monesti, että Japani on hautausmaa länsimaisille peliyrityksille. Kokeilimme silti, ja vastaanotto oli hyvä. Kaksi peliämme meni kolmen parhaan joukkoon Japanissa, Paananen kertoi Helsinkiin kokoontuneelle startup-yleisölle.
Tarve partnerille oli Paanasen mukaan selvää jo pitkään.
– Ymmärsimme, että jaamme GungHo:n kanssa saman vision siitä, että tableteista ja mobiilista tulevat pelaamisen tärkeimmät alustat. Japanilainen kumppanimme ajattelee pitkäjänteisesti. Olemme vielä alkuvaiheen yritys, jotta voimme tehdä jotain mahtavaa pitkällä aikavälillä, tarvitsemme partnerin. Näistä syistä valittu kumppani oli hyvä vaihtoehto.
Pieni tiimi jyrää
Supercellin yrityskulttuuria on kehuttu muun muassa tiimien tai solujen itsenäisyydestä.
– Alkuperäinen ideamme oli, että parhaat ihmiset luovat parhaat pelit. Omistajien ja johtajien ainoan päämäärä pitäisikin olla parhaan mahdollisen työilmapiirin luominen. Lisäksi työntekijöille on annettava työrauha ja pysyttävä itse pois tieltä.
Pienen tiimin etu on siinä, että jokaisen on otettava vastuuta, eikä kukaan voi piilotella toisen selän takana, Paananen jatkoi.
Ei massarekrytoinneille
Supercellillä ei ole aikeita kasvattaa henkilöstömäärää pyrähdyksellä.
– Tavoitteemme on pitää yritys niin pienenä kuin mahdollista, että säästymme turhalta byrokratialta. Kasvatamme päälukua tasaisesti.
Supercellin tavoitteena on kuitenkin kasvaa maailmanlaajuiseksi pelitaloksi.
– Nyt eletään vain jäävuoren huippua. 20 vuoden päästä ei ole mitään syytä, miksei Googlen kaltainen yritys voi syntyä tällä seudulla.
Kuva: Tuomo Lampinen / Slushmedia
Yrittäjäsanomat
toimitus@yrittajat.fi