Espoo, Kouvola, Oulu, Turku ja Tampere ottavat ensimmäisinä Suomessa käyttöönsä uuden valtakunnallisen palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmän.
Järjestelmä on osa suurten kaupunkien yhteistyössä kehittämää toimintamallia, jolla haetaan ratkaisua kuntien hyvinvointipalvelujen järjestämisen tueksi.
- Kunnissa olemme tilanteessa, jossa hyvinvointipalvelujen kysyntä kasvaa ja samaan aikaan kuntalaisten itsemääräämisoikeus ja valinnan vapaus korostuvat. Tarvitsemme yksityisiä ja kolmannen sektorin toimijoita täydentämään kuntien omaa palvelutuotantoa ja turvaamaan palvelujen saatavuuden, kertoo Turun kaupungin projektijohtaja Taina Kaila.
Tätä taustaa vasten Turku on yhdessä Espoon, Kouvolan, Oulun ja Tampereen kanssa kehittänyt uuden toimintamallin ja sitä tukevan valtakunnallisen palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmän. Uusi järjestelmä yhdenmukaistaa kunnista toiseen vaihtuvat käytännöt sekä automatisoi nykyisin pääosin manuaalisesti toimivat palvelusetelijärjestelyt.
Tuottavuus ylös
Uusi järjestelmä soveltuu käytettäväksi kunnasta ja palvelusta riippumatta. Samalla järjestelmällä voidaan hallinnoida myös ostopalveluina järjestettäviä palveluja.
- Mahdollistamme merkittävän tuottavuuden lisäämisen helpottamalla kuntien, asiakkaiden ja palveluja tuottavien yritysten toimintaa, kertoo hankkeen asiantuntijapalveluista vastaavan Kuntien Tiera Oy:n hankejohtaja Johanna Mätäsaho.
Järjestelmä toteutetaan ja otetaan käyttöön vaiheittain ja kokonaisuudessaan se on valmis vuonna 2015. Järjestelmän käyttäjäksi liittyminen on mahdollista Suomen kaikille kuntatoimijoille.
Kunnissa järjestelmä poistaa ja automatisoi monia työvaiheita ja mahdollistaa näin esimerkiksi 200 000 asukkaan kaupungissa vähintään 12 henkilötyövuoden vuosittaisen manuaalisen työn säästön.
Yrittäjäsanomat
toimitus@yrittajat.fi