Sävelkello-keksintö toi Perttu Pölöselle paikan Nobel-juhlin Tukholmaan. Kesäkuussa nuoren keksijän sovelluksen voi ladata kännykkään.
Säveltäjä-keksijä Perttu Pölösen visiona on myydä Sävelkello-opetusmetodi opetussuunnitelmien osaksi ympäri maailmaa. Samalla 19-vuotias nuori mies on iloinen, ettei tarvitse hakea kesätöitä. Töitä piisaa moneksi vuodeksi.
Pölösen musiikinteorian opetusmetodi Sävelkello voitti tammikuussa 2013 suomalaisen Innolukio-kilpailun. Voittosuma jatkui: maaliskuussa 2013 Tutki-Kokeile-Kehitä-kilpailu ja syyskuussa EU:n nuorten tiedetutkijoiden EUCYS-kilpailu. Kilpailun palkintona hän sai 7 000 euroa.
- EUCYS-voiton kautta pääsin Tukholman Nobel-viikoille ja tapasin Nobel-voittajia.
Toukokuussa kalenterissa on Intel-ISEF-tiede- ja teknologiatapahtuma Los Angelesissa.
PerTunes Oy:n tarina sai alkunsa tammikuussa 2011. Alun perin Pölönen kehitti sävelkellon omiin tarpeisiinsa. Se on apuväline musiikin oppimiseen ja opettamiseen.
- Ymmärsin, että keksinnössä on potentiaalia, kun opetin 9-vuotiasta lasta pianokellon avulla. Hän sai puolen tunnin opiskelun jälkeen soitettua yhden vaikean asteikon.
Pian ratkeaa ensimmäinen varsinainen rahoituskierros ja hallitukseen saataneen myös mukaan uutta osaamista. Sävelkellosta kehitetty ensimmäinen kaupallinen tuote julkaistaan kesällä Applen verkkokaupassa. Pertun veli, Kauppakorkeakoulussa viimeistä vuotta opiskeleva, Pietu Pölönen toimii yrityksen toimitusjohtajana.
Innolukiosta Innokampukseen
- Innolukio on nuorten ideoita tukeva ohjausjärjestelmä ja kilpailu, joka vie ideoita eteenpäin. Tänä vuonna tarkoituksemme on aktivoida lähes kaikki toisen asteen oppilaitokset, Innokampus Oy:n toiminnanjohtaja Rami Saarniaho kertoo.
- Pk-yritykset voivat heittää omia kehitysmalli-ideoitaan ja ulkoistaa tuotekehitystään tuhansille nuorille. Pyrimme rakentamaan alueellista toimintatasoa. Tänä vuonna avaamme aluetoimiston Ouluun.
Yrittäjäsanomat
toimitus@yrittajat.fi