Finpron selvitystyön mukaan suomalaisten design-yritysten kansainvälistymisen menestyksen pullonkauloina ovat liian laveat konseptit ja resurssien rajallisuus.
Uudenmaan ELY-keskuksen rahoittamassa Design Goes Global -ohjelmassa yhdeksän yritystä käy läpi räätälöidyn kansainvälistymiskoulutuksen, jossa vastataan yrityskohtaisesti kansainvälistymistarpeisiin.
– Suomalaisten design-yritysten suurin yksittäinen haaste on oman konseptin teroittaminen. Useimmiten kansainvälistymistä haetaan liian laveasti tarjoamalla kaikille kaikkea. Autamme yrityksiä karsimaan konseptinsa olennaiseen ytimeen, joka mahdollistaa kasvun ja kiinnostaa rahoittajia, toteaa Finpron Design Goes Global -ohjelman vetäjä Sissi Silván.
Finpron Design Goes Global -ohjelman selvitystyössä design-yritysten kansainvälistymisen esteinä korostuivat myös omien resurssien rajallisuus, liian alhainen tavoitetaso, rahoituksen puute ja yritysten haluttomuus toimia yhdessä.
– Ajankohta suomalaisten design-yritysten kansainvälistymiselle ei voisi olla otollisempi. Skandinaavisen muotoilun ympärillä on hypea, jota Helsinki World Design Capital on vahvistanut. Lisäksi nettikauppa avaa uusia mahdollisuuksia alan yrityksille. Suomessa niin yksityiset kuin julkisetkin rahoittajat ovat viimeisen vuoden aikana heränneet design-alan yritysten mahdollisuuksiin, ohjelman toinen vetäjä Saku Koskinen Finprosta sanoo.
Yrittäjäsanomat
toimitus@yrittajat.fi