Helsingin kaupungin kustantama seteli on saanut monet pienyritykset palkkaamaan kesätyöntekijän ensimmäistä kertaa.
Yritykset voivat tulevana kesänä saada hyvitystä nuorten työllistämisestä. Helsingin kaupunki maksaa työnantajille 300 euroa 9.-luokkalaisen nuoren palkkaamisesta kesätöihin 1.6. – 16.8.2015 välisenä aikana.
Lähes 2 300 nuorelle on jaettu kesäseteli jota vastaan työnantaja saa kaupungilta hyvityksen. Kaupungin tavoitteena on että vähintään puolet nuorista työllistyisi tulevana kesänä.
Työnantajat voivat rekrytoida nuoria kesäsetelin verkkosivuilla. Esimerkiksi helsinkiläinen Dream & Dream Oy etsii tulevaksi kesäksi kymmentä iloista ja reipasta jäätelönmyyjää kesäsetelin verkkosivuilla.
– Kesäseteli on hieno asia ja se antaa nuorelle mahdollisuuden erottua joukosta kun hyviä hakijoita on valtava määrä. Seteli on ehdottomasti positiivinen juttu sillä mikäli nuorella on kesäseteli ja muuten asiat kunnossa työnantaja näkee hänet erittäin potentiaalisena työntekijänä. Pienyrittäjälle 300 euroakin on iso raha sanoo Dream & Dream Oy:n rekrytointivastaava Jessica Knuuti tiedotteessa.
Kannustaa palkkaamaan kaikkein nuorimpia
Monet pienyritykset ja yhdistykset ovat kesäsetelin ansiosta palkanneet historiansa ensimmäiset kesätyöntekijät. Setelin tarkoitus on kannustaa työnantajia palkkaamaan kaikkein nuorimpia työnhakijoita jotka muuten jäävät usein täysi-ikäisten työnhakijoiden jalkoihin.
– Helsinki aloitti tänä kesänä ensimmäistä kertaa kesätyösetelin jakamisen peruskoulun päättäville. Jo nyt voidaan havaita että se kohentaa nuorten mahdollisuuksia saada kesätyötä. Ja mikä parasta samalla on syntynyt aivan uusiakin työpaikkoja. Mukaan on tullut yrityksiä ja monia yhdistyksiä jotka eivät ole aiemmin palkanneet nuoria kertoo apulaiskaupunginjohtaja Ritva Viljanen tiedotteessa.
Työnantajat voivat vielä ilmoittautua mukaan. Yhteistyötahoina toimivat Helsingin Yrittäjät Kauppakamari sekä Vastuullinen kesäduuni -kampanja. Kesäsetelin käyttö edellyttää työnantajalta sitoutumista Vastuullinen kesäduuni 2015 -kampanjan periaatteisiin.
Katri Simola